Detroit vyhral nad Chicagom 3:1 a ujal sa vedenia v sérii 2:1

21.05.2013 Celý región

New York (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wing zvíťazili v zápase 2. kola play off Západnej konferencie zámorskej NHL v noci na utorok nad Chicagom Blackhawks 3:1 a ujali sa v sérii vedenia 2:1. Slovenskí útočníci v drese jastrabov Michal Handzuš a Marián Hossa si tentoraz štatistiku kanadského bodovania nevylepšili.
V prvom domácom súboji viedol Detroit po druhej tretine 2:0, keď sa na listinu úspešných strelcov zapísali po individuálnom prieniku Švéd Gustav Nyquist a pohotovou gólovou dorážkou sa prezentoval Američan Drew Miller. Hostí vrátil do hry kontaktným gólom Patrick Kane, ktorý si prebral puk na modrej čiare a prestrelil Jimmyho Howarda. Chicago dosiahlo aj vyrovnávajúci gól na 2:2, ale pre postavenie Andrewa Shawa v bránkovisku neplatil. Nádeje Blackhawks na zvrat zmrazil už o dve minúty neskôr Pavel Dacjuk, ktorý vymietol horný roh bránky Coreyho Crawforda. Na presný zásah ruského centra už hostia nenašli odpoveď naopriek tomu, že najmä v úvode tretej tretiny diktovali hru.
Hossa trikrát vystrelil na bránu, Handzuš si odsedel dve minúty na trestnej lavici
Hossa sa počas 18:16 minútového pobytu na ľade prezentoval troma strelami. Handzuš odohral v hale Joe Louis Arena necelých osem minút, počas ktorých raz vystrelil a odsedel si dve trestné minúty. Brankár Detroitu Howard predviedol 39 úspešných zákrokov. "Myslím si, že s Chicagom sme hrali veľmi vyrovnané zápasy už počas základnej časti," povedal útočník Detroitu Patrick Eaves, ktorý asistoval pri víťaznom góle. "Cítil som dnes, že máme na to, aby sme zdolali týchto chlapcov. Vieme, že majú skvelý tím a rešpektujeme ich schopnosti, ale dnes sme boli jednoducho lepší. Ak sa nám podarí hrať v takejto forme aj vo zvyšných zápasoch, nemáme sa čoho obávať."
2. kolo play off NHL
Západná konferencia - 3. zápas:
DETROIT - CHICAGO 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 28. Nyquist, 29. Miller, 47. Dacjuk - 45. Kane
/stav série: 2:1/
 

Vyberte región